NERI középfeszültségű elosztó rendszer

A NER típusjelű nagyfeszültségű elosztó rendszert építettházas transzformátor-állomásokhoz körhálózati alkalmazásra fejlesztette ki a KVGY Kft, az NE berendezések továbbfejlesztésével. A változás lényege, az NE berendezésekben alkalmazott MTS típusú szakaszolók helyett RMTS típusú rotációs működtetésű szakaszolókapcsolókat építünk be. A hárommezős felfűzött hálózati kapcsoló-berendezés a 10 és 20 kV-os hálózatokon a transzformátor állomásoknál biztosítja a kétoldali kábelcsatlakozást, és a transzformátor leágazás biztosítóin keresztül történő csatlakozást. Az alapkialakítású kapcsolóberendezés légszigetelésű, fémtokozott kivitelű.
A NER berendezések (a névleges adatok alapján) max 1600 kVA-es transzformátor-állomásokhoz alkalmazhatók. A berendezést a KVGY kft. 1990 óta gyártja. A gyártás során a konstrukció számos változáson ment át. A fejlesztések eredményeként a villamos paraméterek jobbak lettek, a rendelhető típusok száma is nőtt. Az 1998-ban kifejlesztett íválló kivitelű változat 2001-ben továbbfejlesztésre került NERI típusmegnevezéssel (ívkorlátozós kivitel).
Berendezéseinket 1999. óta porszórásos eljárású festékbevonattal (RAL 7032) látjuk el. A NERI berendezések megtalálhatók minden áramszolgáltató területén, jelentős számban (kb. 1200 db) alkalmazzák az ELMŰ Rt hálózatán is.

Tanusítványaink