Motoros működtetés

A BERENDEZÉS RENDELTETÉSE

A RTR-TM típusjelű motoros hajtás a MÁV Zrt.-nél használatos forgókéses szakaszolók motoros működtetését, illetve távműködtetését biztosítja. A készülék rendelkezik a MÁV Zrt. rendszer engedélyével. , és már százas nagyságrendben a hálózatra telepítve is lett. Az üzemeltető szakemberek szerint a készülék határozottan és megbízhatóan működik.

A készülék kialakítása

A hajtásszekrény pórszórt acéllemezből készült, robosztus, nehezen feltörhető kivitelű. Az ajtó két ponton egységkulccsal zárható, a zárszerkezet a jegesedés ellen egy védősapkával van ellátva, amely megakadályozza a nedvesség bejutását a zárszerkezetbe. Az ajtó kinyitott helyzetben becsapódás ellen kitámasztóval rögzíthető. Az ajtó kinyitását mikrokapcsoló jelzi az irányító központ felé, ahol az illetéktelen behatolásra azonnal lehet reagálni. A készülék rögzítése csereszabatos a már korábbi motoros hajtások felerősítésével így az esetleges cserék gyorsan végre hajthatóak. A tengelykihajtás a MÁV-nál rendszerben lévő állítható tengelykapcsolóval van megoldva, ami szintén a gyors szerelést biztosítja. A szekrény üzemeltetéséhez szükséges vezérlőkábel egy tömbszelencén keresztül van bevezetve, ami biztosítja az IP 55-ös védettséget.

A berendezés a hajtáskimenetre tolható hajtókarral (a MŰKÖDTETÉS kapcsoló „0” helyzetbe állítása után) kézzel is működtethető.

Tanusítványaink