Motoros hajtások

 

A Kaposvári Villamossági Gyár az OK-2 és az OK-2D típusú oszlopkapcsolókat ajánlja felhasználóinak a 24kV-os hálózatokon kialakítandó távműködtetésű oszlopkapcsoló rendszerekhez, akár gerincvezetéki, akár leágazási felhasználásra.

A TM-2/K ( korrózióálló kivitel ) típusjelű motoros hajtás az említett oszlopkapcsolók motoros működtetését, illetve távműködtetését biztosítja.

Részegységei:

  • motoros hajtómű kétirányú működéssel,
  • 2 db 12V, 24Ah kapacitású gondozásmentes akkumulátor,
  • tartó, és felerősítő szerelvények.

Teljes kiépítésnél a szekrénybe beépíthetők:

  • a kommunikációs elektronika ( RTU ) ráépített akkutöltővel
  • táptranszformátor és hálózati zavarszűrő
  • áram és feszültségmérő, és zárlatérzékelő rendszer ( opcionális )
  • igény szerinti URH rádió adó-vevő.

A kommunikációs rendszer beépítésére az alábbi cégekkel kötött a KVGY Kft. Együttműködési megállapodás-t:

  • Vertesz Elektronika Kft.
  • Prolán Irányítástechnikai Rt.
  • Atys-Co Irányítástechnikai Kft

A TM-2/K hajtásszekrény korrózióálló, rozsdamentes acéllemezből készült, robosztus, nehezen feltörhető kivitelű. Az ajtó két ponton egységkulccsal zárható, elektronikus ajtófigyeléssel rendelkezik, továbbá lelakatolható. A berendezés külső ajtaja mögött egy belső ajtó található, amely ugyancsak egységkulccsal nyitható. Ezen az ajtón találhatók a berendezés kezelőszervei. A belső ajtó megvédi a berendezés belső terét a külső ajtó kinyitott állapotában az esetleges csapadék beeséstől, és megnehezíti az illetéktelen behatolást. A külső ajtó kinyitott helyzetben becsapódás ellen kitámasztóval rögzíthető.

A berendezés a hajtáskimenetre tolható kézi működtető karral ( a MŰKÖDTETÉS kapcsoló „0” helyzetbe állítása után ) kézzel is működtethető. A hajtás az oszlopkapcsoló mindkét helyzetében reteszelhető, és lelakatolható. Ekkor semmilyen működtetés nem lehetséges ! A helyi kézi működtető kart a külső ajtó belső oldalán helyeztük el, első levétele előtt a szállításnál biztosító műanyag rögzítőt el kell távolítani, és a kar ezután leemelhető. Használat után a függőlegesen álló szekrénybe a kar visszaakasztható, biztosítani nem szükséges. A segédfeszültségű betáplálás 57V, 100V, vagy 230V 50Hz lehet, kiválasztása berendezésben az X2 sorkapocs átkötésével könnyen elvégezhető.

A beépített nagy kapacitású és hosszú, 7-10 év élettartamú akkumulátorok a segédfeszültség hiányában 48 óra után is legalább 10 ki-be kapcsolást biztosítanak. A RTU tápegység végzi el az akkuk töltését, elektronikusan megvédi azokat a túltöltéstől, illetve túlzott kisülés esetén - figyelmeztető jelzés után - a berendezés teljes kikapcsolását kezdeményezi.

Tanusítványaink